بر اساس قطعنامه 2231 منافع بلند مدت ایران حفظ می‌شود

بر اساس قطعنامه 2231 منافع بلند مدت ایران حفظ می‌شود

خبرگزاری میزان - گروه سیاسی: پس از پایان جمع بندی مذاکرات هسته ای وین میان ایران و کشورهای 1+5 و همچنین تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل مبنی بر خروج ایران از ذیل فصل هفتم، موج رسانه ای قابل توجهی از سوی قدرت های غربی مبنی بر تغییر شرایط خاورمیانه و صف بندی های سیاسی در این منطقه کلید خورده است.

نکته قابل توجه آن است که تمامی این رسانه ها بر این باورند که علت اصلی تغییر صف بندی ها و شرایط نا امن خاورمیانه در آینده نزدیک، تغییر رویکردهای کشورمان در قبال مسائل منطقه است!

این خط رسانه ای ، با هدف القاء این ادعا شکل گرفته که جمهوری اسلامی در جریان مذاکرات هسته ای از مواضع خود عقب نشینی کرده است و یکی از مهمترین این عقب نشینی ها نیز، تغییر رویکرد این کشور در قبال مسائل منطقه است.

این در حالی است که بسیاری از کارشناسان مسائل منطقه بر این باورند که نه تنها ایران در رابطه با مواضع منطقه ای خود هیچ گونه عقب گردی از خود نشان نداده بلکه اصولا امور منطقه را بی ارتباط با مذاکرات هسته ای با قدرت های غربی می داند.

امری که بارها از سوی مقامات عالی رتبه کشورمان بر آن تاکید شده است.

در این زمینه، "حسن بهشتی پور"، کارشناس سیاسی، در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری میزان، گفت: توافق هسته ای میان ایران و 1+5، در کوتاه مدت هیچ تاثیری بر مواضع منطقه ای جمهوری اسلامی ایران نخواهد داشت.

احتمال تاثیر جمع‌بندی نهائی مذاکرات بر مواضع ایران در منطقه

وی افزود: در آینده نیز باید منتظر ماند و دید آمریکایی ها چه رفتاری از خود نشان می دهند، و بعد از آن در صورتی که آمریکا به تعهدات خود عمل کرده و به اصطلاح دبه نکند، می توان بر مبنای رفتاری که آنان از خود نشان می دهند قضاوت کرد.

این کارشناس سیاسی با اشاره به مواضع مقام معظم رهبری در این زمینه، اظهار کرد: همانطور که ایشان فرموده اند، "اگر طرف مقابل در این مذاکرات کژتابی نکرد، تجربه‌ای می‌شود تا در مسائل دیگر هم مذاکره کنیم."

بهشتی پور تاکید کرد: تا زمانی که سیاست های آمریکا به روال فعلی این کشور باشد، نمی توان ذره ای به این کشور اعتماد کرده و با آن همکاری کرد.

وی تصریح کرد: باید به دقت نتایج کوتاه مدت اجرایی توافق را زیر نظر داشت، و درصورتی که پاسخ مناسبی در آن مشاهده شد می توان پیش بینی کرد که تغییراتی در مسائل منطقه ای از جمله در زمینه مبارزه با داعش، رخ بدهد.

این کارشناس سیاسی ادامه داد: گروه تروریستی داعش تاکنون نشان داده است که تهدیدی برای منافع هر دوطرف به حساب می آید.

قطعنامه 2231؛ نکات مثبت و محدودیت‌ها

بهشتی پور با اشاره به قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل گفت: این قطعنامه دارای نکات مثبت و همچنین برخی محدودیت هاست.

وی افزود: مهمترین جنبه مثبت این قطعنامه، لغو 6 قطعنامه سابق شورای امنیت علیه مردم کشورمان بود که جمهوری اسلامی در روند تصویب آن ها هیچ نقشی نداشت و تاثیرات منفی زیادی بر زندگی و معیشت مردم کشورمان داشت.

این کارشناس سیاسی اظهار کرد: دیگر جنبه مثبت این قطعنامه، این است که در آن به صراحت به حق غنی سازی اورانیوم در خاک کشورمان تصریح شده، در حالی که در 6 قطعنامه سابق هیچ حقی برای کشورمان در این زمینه قائل نبودند.

بهشتی پور تاکید کرد: حتی در بند هشتم این قطعنامه به نکته جالبی اشاره شده مبنی بر اینکه سایر کشورها نمی توانند از رویه حقوقی ایران در این زمینه پیروی کنند، امری که نشان‌دهنده به رسمیت شناخته شدن حقوق ملت ایران است.

وی تصریح کرد: در واقع این مقاومت ملت ایران بود که طرف های غربی را ناچار به پذیرش حقوق ما کرد.

این کارشناس سیاسی افزود: به طور کلی این قطعنامه، تحریم ها و مواضعی را لغو کرد که طی سال های گذشته تهدید کننده امنیت کشورمان بودند.

بهشتی پور با اشاره به محدودیت های اعمال شده برای خرید و فروش سلاح های متعارف از سوی کشورمان در قطعنامه گفت: البته در سابق این محدودیت ها بسیار گسترده تر و در واقع ممنوعیت بود.

وی افزود: در زمینه فعالیت های موشکی نیز، این محدودیت ها تنها متوجه موشک هایی است که برای حمل کلاهک هسته ای ساخته می شوند که می دانیم در کشور ما چنین موشکی ساخته نمی شود.

بر اساس قطعنامه 2231 منافع بلند مدت ایران حفظ می‌شود

این کارشناس سیاسی اظهار کرد: به طور کلی این قطعنامه بر اساس مقدورات کشورمان حاصل شده و در مقایسه با قطعنامه های پیشین شورای امنیت، امتیازات قابل توجهی دارد و با توجه به این قطعنامه، می توان گفت منافع بلند مدت کشورمان تامین خواهد شد.

وی در پایان تاکید کرد: باید از دستاوردهای ایجاد شده مراقبت کنیم و با حفظ التزام خود به تعهدات مربوطه، اصولا از مطرح شدن مسئله بازگشت پذیری جلوگیری کنیم تا بهانه ای برای دشمنان ایران ایجاد نشود.




|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : moslem_mt
تاریخ : شنبه 3 مرداد 1394
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: